maanantai 13. maaliskuuta 2017

Pasha-hyytelökakku



Pääsiäiseen ei ole enää pitkä aika. 
Tämän ihanan makuisen kakun ohjeen nappasin tänne talteen vanhasta blogistani.

Pashakakku

pohja:
180 g kaurakeksejä
75 g pullomargariiniä
1 prk puolikkaita persikoita mehussa

täyte:
1 levyllinen Pandan valkosuklaata
1 prk flora vanillaa
500 g maitorahkaa
4 liivatetta
rusinoita
sitruuna

päällinen:
3 liivatetta
puolikas persikka ja tölkin mehu
kurkumaa
vaniljasokeria

  • Murskaa kaurakeksit ja sekoita keskenään pullomargariinin kanssa. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Viipaloi persikan puolikkaat ja lado ne pohjan päälle. Säästä mehu ja yksi persikan puolikas kakun pintakerrosta varten. 
  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa. Vatkaa flora vanilla kuohkeaksi vaahdoksi ja sekoita rahka joukkoon. Paloittele rusinoita pienemmäksi ja lisää ne ja sula valkosuklaa rahkavaahtoon. Raasta joukkoon sitruunan kuorta (ja maun mukaan purista sitruunan mehua).
  • Kiehuta kattilassa tilkka sitruunamehua ja sulata siihen liivatteet. Anna hetki jäähtyä ja kaada seos huolellisesti sekoittaen täytteeseen. Kaada täyte vuokaan. Anna hyytyä jokunen tunti, mielummin yön yli. 
  • Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Soseuta persikan puolikas ja sekoita soseeseen mehu ja mausta vaniljasokerilla. Lisää väriksi ripaus kurkumaa. Kiehauta kattilassa tilkka tölkin mehua ja sulata joukkoon liivatteet. Anna hetki jäähtyä ja kaada huolellisesti sekoittaen mehusoseen joukkoon. Kaada pinnote kakun päälle ja anna hyytyä jokunen tunti.

4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos. <3 Koristelu on helppo totetuttaa, kun pistää muutaman palan suklaata pussin kulmaan ja kulma sulamaan vaikka kahvikuppiin, jossa on kuumaa vettä. Pussin kulmasta pala pois ja pursottamaan. :D Valkoiset koristeet on sokerimassasta, mutta pajunkissathan voi tehdä valkosuklaastakin. :)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...