keskiviikko 22. maaliskuuta 2017

Mustikkamarmoroitu juustokakku

 

Tällaista kakkua ei olekkaan tullut tehtyä pitkään aikaan. Tätä on kyllä ehdottomasti tehtävä tässä kevään aikana. Huissin hyvää! Ohje on vanhasta Pirkka-lehdestä, mutta löytyy myöskin tästä.

Mustikkamarmoroitu juustokakku

pohja:
200 g Digestivekeksejä
75g voita

täyte:
250 g maitorahkaa
180 g tuorejuustoa
1 dl vispikermaa
1 ½ dl sokeria
3 kananmunaa
½ dl maissitärkkelysjauhoja (Maizena)
2 tl vanilliinisokeria
2 rkl sitruunanmehua
pinnalle:
1 dl mustikoita (pakaste)
¾ rkl sokeria

  • Hienonna keksit. Sekoita joukkoon sulatettu voi. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle, jonka reunat on voideltu.
  • Sekoita täytteen ainekset tukevalla kierrevatkaimella ja kaada seos vuokaan.
  • Mittaa sulaneet mustikat ja sokeri kulhoon. Soseuta sauvasekoittimella. Lusikoi mustikkasose laikuiksi kakun pinnalle. Marmoroi pinta: Pidä veistä kohtisuorasti kakun pintaan nähden ja vedä sillä raitoja.
  • Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 50 minuuttia. Anna jäähtyä sen aikaa, ettei vuoka enää tunnu kuumalta. Irrota kakun reunat vuoan reunoista varovasti veitsellä, mutta jätä kakku vuokaan. (Näin kakkuun ei jäähtymisen aikana niin helposti synny repeämiä.) Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja siirrä jääkaappiin.
  • Anna kakun vetäytyä muutaman tunnin ajan tai mielellään yön yli. Irrota kakku vuoasta vasta täysin jäähtyneenä. Tarjoa mustikkamarmoroitu juustokakku jääkaappikylmänä.


2 kommenttia:

  1. Mä olen kans tehnyt tätä, muistaakseni silloin kun Lyyti-kissa oli ihan pieni, ja tämä oli kyllä ihan superhyvää!! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä muistelin, että tämä olisi paljon hankalampi tehdä, joten siksi ei varmaan ole tullut tehtyä. Nyt, kun ohjeeseen törmäsin niin eihän tässä muuta tehtykkään kuin sekoiteltu aineita keskenään, joten kyllähän tätä on tehtävä. :D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...