keskiviikko 17. elokuuta 2016

Paras ja helppo omenapiirakka


Jatketaan edellisen reseptin kanssa samalla linjalla, eli tällä kertaa esittelen suosikki omenanapiirakka ohjeeni. Tässäkin aineet vain sekoitetaan keskenään puuhaarukalla. Vehnäjauhot vaihtamalla gluteenittomiin jauhoihin ja maidon laktoosittomaksi, tulee piirakasta gluteeniton ja laktoositon. Maidon voi myös korvata esim. vaniljakastikkeella, kermalla tai rahkalla. Piirakasta tulee niin maistuva, ettei edes kaipaa lisukkeita seurakseen. Loistava leivonnainen, kun vieraile pitäisi helposti saada makiaa kahvin seuraksi. Ohjeella tulee myöskin herkullinen raparperipiirakka. 

Koivikon paras omenapiirakka

150 g pullomargariinia
½  dl sokeria
3 dl jauhoja
1 muna
¾ dl maitoa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
3-4 omenaa
pinnalle: kanelia ja fariinisokeria

  • Sekoita kulhossa puuhaarukalla sokeri ja rasva keskenään. 
  • Lisää jauho vähän kerrallaan sokerirasvaseokseen puuhaarukalla sekoittaen. 
  • Ota sivuun noin kahvikupillinen taikinaa.
  • Lisää taikinaan muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi puuhaarukalla. Taikina on valuvaa, eikä pysy mm. vuoan reunoilla, mutta ei ole kuitenkaan litkua. 
  • Kaada taikina voideltuun vuokaan ja ripottele päälle omenapalat. 
  • Ripottele omenoiden päälle kaneli, fariinisokeria ja sivuun alussa jätetty taikina. 
  • Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 min. Piirakan voi myös siirtää uunin pohjalle, jos epäilee, että pohja ei kypsy alimmallakaan tasolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...