tiistai 22. marraskuuta 2016

Vuohenputki-fetapiirakka


Meillä on niin keväisen näköistä, että tuli tämä piirakka mieleen. Pakko siis lisätä jo resepti tänne talteen, kun nyt muistan! Lämpömittari näyttää siihen malliin plussa asteita, että en kyllä yhtään ihmettelisi, jos tämäki rikkaruoho alkaisi kohta taas maasta pilkistelemään. 😉Tästä piirakasta syntyi viime keväänä meillä aivan suosikkipiirakka! Vuohenputkea pukkaa joka paikasta ja joka kukkapenkistä. Lohdullista, että tästä ärsyttävästä rikkaruohosta saa edes valmistettua näin hyvää herkkua! Suolainen piirakka tunnisteella löytyy myös ohjeita ei gluteenittomaan piirakkapohjaan.

Gluteeniton vuohenputki-fetapiirakka

pohja:
100 g voita
2 dl hienoa gluteenitonta jauhoseosta
2 rkl vettä
1/2 dl juustoraastetta
ripaus suolaa

täyte:
2 kananmunaa
1 dl ruokakermaa
3 dl tuoreita vuohenputken lehtiä *
1 dl juustoraastetta
200 g fetajuustoa
ruohosipulia

  • Nypi voi ja jauhot sekaisin. 
  • Lisää vesi, suola ja juustoraaste.
  • Sekoita tasaiseksi ja painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Esipaista pohjaa 200 asteessa n. 10min ja valmista sillä aikaa täyte.
  • Täyte: Silppua vuohenputki ja sekoita fetaa lukuun ottamatta kaikki ainekset keskenään. Levitä seos pohjan päälle ja ripottele pinnalle murennettu feta. Paista 175 asteessa n. 30min. 

* Puhtaalta paikalta kerättyjä vuohenputken nuoria lehtiä voi syödä sellaisenaan, huuhteleminen riittää. Vanhemmat lehdet on hyvä ryöpätä eli kiehauttaa nopeasti ennen käyttämistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...