torstai 27. lokakuuta 2016

Valkosipulinen Soijasuikalekastike ja Marinoidut Leipäjuustokuutiot


Olemme kovasti tykästyneet Soya+ ohuisiin soijasuikaleisiin. Hyvin maustettuna, maku ja rakenne muisuttavat kanaa. Voisin kuvitella kastikkeen olevan myös lasten mieleen. Näitä soijasuikaleita meillä on käytetty myös mm. pizzaan, pastaan ja wokkiin.

Helppo Valkosipulinen Soijasuikalekastike

80 g (½ pussia) Soya+ ohuita soijasuikaleita (gluteenittomia)
1 luomu kasvisliemikuutio
n. 1 l vettä
1 - 2 sipulia
n. 1 chilipalko
1 - 3 valkosipulin kynttä
currya
1 - 2 rkl vehnäjauhoa
voita (tai öljyä)
1 prk juustokermaa (tai ruokakermaa)
suolaa, mustapippuria

  • Keitä soijasuikaleita pussin ohjeen mukaan n. 15 min kasvisliemikuutiolla maustetulla väljässä vedessä.
  • Kuori ja suikaloi sipulit ja kuullota niitä hetki voissa tai öljyssä pannulla, yhdessä pilkotun chilin kanssa. Nostele reikäkauhalla keitetyt soijasuikaleet mukaan pannulle, mausta currylla ja jatka paistamista hetki. Siirrä suikaleet pannun toisellle reunalle. Lisää tyhjälle alueelle nokare voita ja kun voi on sulanut, niin lisää vehnäjauhot ja pyörittele jauhoja rasvassa hetken. 
  • Kaada pannulle soijasuikaleiden jäljelle jäänyt keitinliemi (kasvisliemi). Lisää tarvittaessa vettä sen verran, että suikaleet lähes peittyvät. Sekoita kaikki huolellisesti ja anna hautua n. 15min., että jauhot kypsyvät. Lisää murskatut valkosipulit, kerma ja mustapippuria. Kiehauta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.


Valkosipuli-chili marinoidut leipäjuustokuutiot

leipäjuustoa
valkosipulia
chiliä
öljyä (esim. oliiviöljyä)
(suolaa)

Kuutio leipäjuusto kulhoon. Murskaa valkosipuli ja pilko chili pieneksi ja lisää ne leipäjuustojen joukoon. Lorauta mukaan hieman öljyä ja halutessasi ripaus suolaa. Sekoita hyvin ja laita viileään maustumaan muutamaksi tunniksi. Sekoita välillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...