sunnuntai 30. huhtikuuta 2017

Munkkirinkilät


Vappumunkit / munkkirinkilät (n. 18 kpl.)

3 dl maitoa
½ pakettia hiivaa
1 muna
ripaus suolaa
1 dl sokeria
1 ½ tl kardemummaa
100 g voita
n. 8 dl vehnäjauhoja
(kurkumaa/sahramia väriksi)
öljyä paistamiseen
sokeria sokeroimiseen

  • Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää muna, sokeri, suola ja kardemumma. Lisää osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi. Alusta loput jauhot, sekä pehmeä voi taikinaan. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla.
  • Jaa taikina paloiksi ja pyörittele palat palloiksi. Puhkaise sormella reikä keskelle ja venyttele rinkulaksi. Anna munkkien kohota liinan alla noin 30 minuuttia.
  • Paista 2 - 4 munkkia kerralla laakeassa teräskattilassa 180-asteisessa (käytä mittaria) öljyssä. Öljyä tulee olla sen verran, että munkit eivät kosketa pohjaan. Nostele munkit varovasti öljyyn käsillä tai reikäkauhalla. Käännä munkit toisinpäin (esim. haarukalla), kun ensimmäinen puoli on ruskistunut. Kun munkit ovat kypsyneet molemmilta puolilta, nosta ne reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle. 
  • Pyörittele munkit sokerissa heti, kun pystyt käsittelemään niitä sormillasi.

Ps. Liian kylmässä öljyssä munkki painuu kattilan pohjalle. Liian kuumassa öljyssä pinta tummuu ennen kuin munkki ehtii kypsyä sisältä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...