lauantai 9. syyskuuta 2017

Helppo suussa sulava porkkanakakku


Nyt tuli kehitettyä oikein super mehevä ja herkullinen porkkanakakku joka valmistuu aineet vain sekoittamalla keskenään, eikä vaadi mitään vatkaamisia. Sokerista ja rasvasta jopa tingin, mutta sitä ei uskoisi! Monesti porkkanakakun suositellaan antaa maustua vähintään seuraavaan päivään,
mutta tässä on kyllä paistopäivänäkin jo makua!  

Helppo porkkanakakku (21-24 cm  irtopohjavuoka)

3 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl pullomargariinia
n. 3 dl (150 g ) porkkanaraastetta
2 kananmunaa

kuorrute
50 g voisulaa
1 ½ dl tomusokeria
200 g maustamatonta tuorejuustoa
pinnalle: pähkinärouhetta/mantelirouhetta

  • Sekoita ensin kuivat aineet keskenään ja lisää sen jälkeen loputkin aineet hyvin sekoittaen.
  • Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.
  • Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia uunin alatasossa.
  • Sulata rasva kuorrutusta varten ja sekoita joukkoon tuorejuusto ja tomusokeri. Levitä kuorrute porkkanakakun pinnalle.

8 kommenttia:

  1. Namskis, nyt alkoi tehdä mieli porkkanakakkua. Juuri tein kuivakakun , piimä-porkkanakakun , mutta kyllä tätä kuorrutettua porkkanakakkuakin on ihan pakko tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin tuon kuorrutuksen takia tätä piirakkaa rupeaa aina tasasen välein tekemään mieli. Niin herkullista! :P Olen vannoutunut sulatejuuston käyttäjä, mutta nyt löytyi jääkaapista vain tuorejuustoa, joten päällinen piti tehdä siitä; kuorrutteesta tulikin parempaa ja tomusokeriakin meni vähemmän! :D

      Poista
  2. Porkkanakakku on niin parasta ♥

    VastaaPoista
  3. Itse lisään tuohon vielä ananasmurskaa...

    VastaaPoista
  4. Tätä taidankin leipoa ensi viikolla! Työpäivät sujuvat paljon sutjakammin, kun tietää että iltapäiväkahvin kanssa odottaa jotain suussasulavan herkullista... :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...