torstai 3. marraskuuta 2016

Helppo Banaanipiirakka


Banaanit pääsivät minun makuuni kypsymään liian kypsiksi. Skepon ohjetta hieman muunnellen syntyi pyöreään 25 cm vuokaan herkullinen banaanipiirakka. Mitään ei tarvitse vatkailla. 

Helppo, nopea ja herkullinen banaanipiirakka
2 banaania
75 g huoneenlämpöistä voita
1 dl fariinisokeria
1 kananmuna 
1 tl vaniljasokeria
3 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa/kermaa/vispikermaa

Pinnalle tuleva muruseos
1 dl vehnäjauhoa
1 dl sokeria
40 g huoneenlämpöistä voita

  • Muussaa kulhossa haarukalla banaanit huoneenlämpöisen voin kanssa soseeksi. Lisää joukkoon Fariinisokeri ja muna ja sekoita nopeasti. Sekoita eri kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää ne maidon kanssa taikinaan. Sekoita tasaiseksi, mutta vältä turhaa vatkaamista. Kaada taikina voideltuun piirakkavuokaan.
  • Tee muruseos jauhosta, sokerista ja voista nyppimällä ainekset sekaisin. Ripottele seos piirakan päälle.
  • Paista 175 asteessa noin 35 min uunin ala- tai keskitasolla uunista riippuen.
  • Tarjoile vaniljajätskin, vaniljakastikkeen tai kermavaahdon kera.


6 kommenttia:

  1. Voi että kun on herkunnäköinen banaanipiirakka!

    VastaaPoista
  2. Tämäpä kuulostaa hyvältä! Otin talteen. Nämä nopeat ja helppotekoiset ohjeet kiinnostaa, koska välillä arki on niin hektistä ettei ehdi väkertää mitään monmutkaisia leipomuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helpot ja vähäsotkuiset ohjeet ovat parhaita ja yleensä myös parhaimman makuisia. :D Helpot ja parhaimmat mustikkamuffinit on kans yksi suosikkiohjeistani. Ilman mustikoitakin tai muilla marjoilla korvattuna onnistuu aina. :)

      Poista
  3. Kiitos ohjeesta! Tein tätä eilen, ja tuli ihan hirmuisen hyvää :)

    http://ainalahellani.blogspot.fi/2017/11/ma-en-olis-halunnu-tata-talvea.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäsit! :D Taidanpa tehdä tätä itsekkin huomenna, kun hedelmäkulhossa sattuukin juuri olemaan pari jo hyvin kypsää baanaania. :P

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...